Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek a`la węgierski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

placki ziemniaczane duże 2 szt
mięso gulaszowe 0,5 kg
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy
mąka
Papryka słodka mielona Prymat
sól
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Placek a`la węgierski

Mięso pokroić w kostkę i obsypać mąką, cebulę pokroić w piórka. Razem obsmażyć na patelni, podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Placki polać przygotowanym sosem. Ozdobić kleksem śmietany i posypać posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.10.2013 07:51
bardzo smaczne
Grazyna0211 03.07.2013 08:15
smaczne danie
kate.500 06.01.2013 20:11
apetycznie wyglada
Wafelek2601 22.11.2012 09:15
Pyszny placuszek
Mysiunia 15.11.2012 14:39
niepodoba mi się, że nie piszesz ile wody, ile konentratu.. i gulasz z 0,5 kg mięsa na 2 placki?
SmacznaPyza 14.11.2012 14:48
mięso wieprzowe, wołowe? czy placki jakieś gotowe, kupne? mięso obsmażamy bez tłuszczu czy dodajemy coś?
GOSIA18 14.11.2012 11:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak