Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerki z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
ketchup pikantny po 1 łyżce na każdą kromkę
szynka gotowana 6 plasterków
ser żółty 4 plastry
groszek konserwowy 3 łyżki
marchewka 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebula 1 łyżka
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerki z patelni

Na kromki chleba dajemy po 1 łyżce ketchupu na każdą kromkę i smarujemy. Na wierzch dajemy zioła prowansalskie oraz przyprawę do pizzy. Szynkę oraz cebulkę kroimy w kostkę. Groszek z marchewką odcedzamy. Pokrojone składniki dajemy na posmarowane kromki. Na wierzch dajemy po plasterku sera żółtego. Gotowe pizzerki dajemy na rozgrzaną patelnię i smażymy na małym ogniu kilka minut do zarumienia się kromek chleba oraz stopienia sera żółtego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 05.03.2016 17:12
spróbuj, wtedy chlebuś jest bardziej chrupiący(ale na patelnie już tłuszczu nie dodaję)
Maridka19 05.03.2016 16:56
O super też następnym razem tak wypróbuje :)
Aleksandra/Olcia 05.03.2016 16:02
też tak robię,ale stronę która leży na patelni delikatnie smaruje masłem(lub margaryną do pieczywa)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak