Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinkowe przekąski

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

ciasto francuskie 1 opakowanie
szynka 3 plastry
ser żółty 6-8 plastrów
pieczarki 3 większe
papryka czerwona 1/4 mniejszej

Dodatkowo

koncentrat pomidorowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinkowe przekąski

Ciasto dzielę na kwadraty, zawijam brzegi, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy kawałek smaruję koncentratem i posypuję ziołami prowansalskimi,
Wędlinę, ser, pieczarki i paprykę kroję w małe kawałki.
Układam na cieście: ser, wędlinę, warzywa i znowu ser. Na koniec posypuję natką pietruszki i papryką słodką.
Tak przygotowane ciasto piekę około 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.03.2017 17:55
bardzo dobre
Wacław 26.03.2017 10:54
pyszności :-)
aga3103 26.03.2017 10:28
Świetna przekąska:)
wwwiolka 25.03.2017 20:58
Bardzo fajne danie.
ilka01 25.03.2017 20:13
super przepis
Wafelek2601 25.03.2017 20:13
Pyszności.
bertpvd 25.03.2017 19:56
Pyszna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak