Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki ze szpinakiem, wędzoną szynką i parmezanem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 0,5 opakowanie
szpinak mrożony 4 brykiety
masło 1 łyżka
czosnek 2 ząbek
cebula 0,5 SZTUKA
pieczarki 5 sztuka
wędzona szynka kilka plastrów
parmezan 3 łyżka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki ze szpinakiem, wędzoną szynką i parmezanem

Ciasto podzielić na prostokąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.

Szpinak rozmrozić, przełożyć na patelnię i trzymać na średnim ogniu aż odparuje woda, dodać masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, starte pieczarki, drobno pokrojoną cebulę i smażyć 3-4 minuty. Posolić i popieprzyć.

Łyżkę farszu rozsmarować na środku każdego prostokąta, położyć kawałek szynki i posypać serem.

Zapiekać w 180' ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 29.12.2012 17:43
wymarzone na kolecję
dwa pokoje z kuchnią 29.12.2012 10:29
super wyglądają, prosty przepis!
cooleczka 28.12.2012 12:13
ale fajne i można zabrać je ze sobą np. do pracy zamiast tradycyjnych kanapek :)
angelika14 28.12.2012 10:56
świetnie wyglądają te pizzerinki, a że są ze szpinakiem to już trafiły do mojego serduszka
Beata61 28.12.2012 10:14
robię podobne, pycha :)
gosia561 28.12.2012 02:08
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak