APM

Pizzerinki ze szpinakiem, wędzoną szynką i parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    0,5 opakowanie
  • szpinak mrożony

    4 brykiety
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbek
  • cebula

    0,5 SZTUKA
  • pieczarki

    5 sztuka
  • wędzona szynka

    kilka plastrów
  • parmezan

    3 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto podzielić na prostokąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi posmarować rozmąconym jajkiem.

Szpinak rozmrozić, przełożyć na patelnię i trzymać na średnim ogniu aż odparuje woda, dodać masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, starte pieczarki, drobno pokrojoną cebulę i smażyć 3-4 minuty. Posolić i popieprzyć.

Łyżkę farszu rozsmarować na środku każdego prostokąta, położyć kawałek szynki i posypać serem.

Zapiekać w 180' ok. 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 29.12.2012 17:43
wymarzone na kolecję
dwa pokoje z kuchnią 29.12.2012 10:29
super wyglądają, prosty przepis!
cooleczka 28.12.2012 12:13
ale fajne i można zabrać je ze sobą np. do pracy zamiast tradycyjnych kanapek :)
angelika14 28.12.2012 10:56
świetnie wyglądają te pizzerinki, a że są ze szpinakiem to już trafiły do mojego serduszka
Beata61 28.12.2012 10:14
robię podobne, pycha :)
gosia561 28.12.2012 02:08
super przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat