Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki drożdżowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
woda letnia 1 szkl
drożdże 10 g
cukier 1 łyżka
olej 2 łyżki
keczup 4 łyżki
kiełbasa 10 dag
papryka konserwowa 1 kawałek
pomidor 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
ser żółty 10 dag

Porada

Ciasto można podzielić na więcej kawałków i zrobić więcej ale mniejszych pizzerinek.

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki drożdżowe

Mąkę pszenną przesiewamy do miski, dodajemy olej oraz drożdże rozpuszczone w letnie wodzie razem z solą i cukrem. Wyrabiamy jednolite ciasto i odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie dzielimy na cztery części i rozwałkowujemy. Placki układamy na wyłożonej pergaminem blaszce. Smarujemy keczupem. Kiełbasę kroimy na plasterki i rumienimy na patelni, po czym układamy na keczupie. Następnie posypujemy pokrojoną w drobną kosteczkę papryką konserwową, układamy plastry pokrojonego pomidora i kiszonego ogórka a na wierzchu posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane pizzerinki wstawiamy do piekarnika nagranego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 12.06.2014 21:19
Pyszności :-)
gosia561 12.06.2014 18:10
dobre na drugie śniadanie
adelajda 12.06.2014 13:23
Smakowicie wyglądają aż zrobiłam się bardzo głodna :)))
dodi 12.06.2014 11:44
ślicznie wygląda
Krystyna32 12.06.2014 09:50
bardzo apetyczne
Magula 12.06.2014 08:54
Super przepis, zjadłabym taką pizzerinkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak