Pizzerinki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • Kukurydza z Puszki

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • papryka czerwona

    50 g
  • pomidor

    1 szt
  • oregano

  • Bazylia suszona Prymat

  • sól

  • tofu

    50 (wędzone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 6 kawałków. Każdy z kawałków smarujemy przecierem pomidorowym i nakładamy resztę składników. Dla lepszego efektu można też delikatnie złożyć i skleić boki ciasta (przy pomocy odrobiny wody). Pieczemy przez 20 min w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 11.06.2013 16:59
ekstra na cieście francuskim
caralajna 11.10.2012 16:29
bardzo fajne, aż dostałam apetytu od patrzenia
zolzica 10.10.2012 21:22
ekstra pomysł na imprezę
Ola1984 10.10.2012 21:12
Pyszne :)
elficzna 10.10.2012 21:04
wyglądają pysznie! super
ewelinapac 10.10.2012 20:36
pyszne te pizzerinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat