Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
Kukurydza z Puszki 3 łyżki
przecier pomidorowy 3 łyżki
papryka czerwona 50 g
pomidor 1 szt
oregano
Bazylia suszona Prymat
sól
tofu 50 (wędzone)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki

Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 6 kawałków. Każdy z kawałków smarujemy przecierem pomidorowym i nakładamy resztę składników. Dla lepszego efektu można też delikatnie złożyć i skleić boki ciasta (przy pomocy odrobiny wody). Pieczemy przez 20 min w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 11.06.2013 16:59
ekstra na cieście francuskim
caralajna 11.10.2012 16:29
bardzo fajne, aż dostałam apetytu od patrzenia
zolzica 10.10.2012 21:22
ekstra pomysł na imprezę
Ola1984 10.10.2012 21:12
Pyszne :)
elficzna 10.10.2012 21:04
wyglądają pysznie! super
ewelinapac 10.10.2012 20:36
pyszne te pizzerinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak