Pizzerinka

Pizzerinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    30 g
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • szynka

    60 g
  • pieczarki

    80 g
  • ser żółty

    120 g
  • olej do smażenia

    15 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pizzerinka

Kroki postępowania

Krok 1 - Pizzerinka foto
Ciasto sporządzić z 2 jaj i z 30 gram (2 łyżek stołowych) mąki pszennej, dodać sól ziołową Prymat i pieprz czarny mielony Prymat.
Krok 2 - Pizzerinka foto
Ogórka kiszonego zetrzeć na tarce na grubych oczkach i pokroić w kostkę szynke. Dodać do naszego ciasta i wymieszać.
Krok 3 - Pizzerinka foto
Umyć pieczarki, pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, ser żółty również zetrzeć na tarce na grubych oczkach.


Ciasto wlać na rozgrzany olej na patelnie i smażyć z każdej strony po 5 minut, gdy będziemy przewracać na drugą stronę naszą pizzerinke to położyć na nią usmażone pieczarki i ser zółty. Patelnie przykryć pokrywką i dusić. Gdy już ser żółty się stopi to serwujemy na talerz.
Krok 4 - Pizzerinka foto
Efekt końcowy wygląda tak!
Życzę smacznego, również do ciasta możecie dodać kukurydzę w puszce, papryke, cebule i wiele innych składników według smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Malinka 13.01.2014 17:58
Na pewno smaczna!
Margo1 06.12.2013 11:04
bardzo fajna
adelajda 10.11.2013 10:48
wygląda smakowicie :)
MagdaXXX 23.10.2013 18:37
mniam ekstra
Bernadeta1 15.10.2013 23:42
na pewno bardzo smaczne
Jusiaa 14.10.2013 20:20
Bardzo ciekawie to wygląda, na pewno wypróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat