Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 szt -
mąka pszenna
30 g -
ogórek kiszony
1 szt -
szynka
60 g -
pieczarki
80 g -
ser żółty
120 g -
olej do smażenia
15 ml
Przepis i sposób przygotowania Pizzerinka
Kroki postępowania
Ciasto wlać na rozgrzany olej na patelnie i smażyć z każdej strony po 5 minut, gdy będziemy przewracać na drugą stronę naszą pizzerinke to położyć na nią usmażone pieczarki i ser zółty. Patelnie przykryć pokrywką i dusić. Gdy już ser żółty się stopi to serwujemy na talerz.
Życzę smacznego, również do ciasta możecie dodać kukurydzę w puszce, papryke, cebule i wiele innych składników według smaku.
Komentarze (6)