Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza ziołowa na delikatnym cieście z duszoną cebulką i warzywami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g ok może więcej typ 500
woda letnia 250 ml
oliwa 4 łyżki
drożdże świeże 50 g
oregano 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/.2 łyżeczki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 3 szczypty
cebula czerwona 2 szt
szynka parzona 100 g
ser kozi 100 g dobrze topiący się
ser wędzony 50 g
papryka czerwona 1/3 szt
ogórek konserwowy Smak 1 szt
sos pomidorowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ziołowa na delikatnym cieście z duszoną cebulką i warzywami

CIASTO :
Do misy robota, wrzucamy, wodę, drożdże, oliwę, przyprawy, mąkę i wyrabiamy aż się wszystko połączy, następnie przekładamy na blaszkę dużą z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia i rozwałkowujemy ciasto, zostawiamy na 45min by urosło.

W tym czasie, szatkujemy cebulkę i na odrobinie oleju ją dusimy aż zmięknie.

Pozostałe składniki kroimy według uznania.

Gdy ciasto urosło, smarujemy je sosem, bądż ketchupem czy domowym przecierem, ale nie sklepowym bo jest nie smaczny.

Na to układamy zimną cebulkę i pozostałe składniki, pieczemy ok 12-15min w tem 220st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 14.05.2015 18:10
Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek takiej pizzy:)
gosia561 14.05.2015 14:55
przepyszna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak