Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ziemniaczana z suszonymi pomidorkami, pieczarkami i rukolą
Drożdże zasypujemy cukrem, jak się rozpuszczą mieszamy z wodą. Odstawiamy na chwilę w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy do nich pozostałe składniki (mąkę, mleko, olej, rozgniecione ziemniaki, szczyptę soli) , wyrabiamy ciasto i pozostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i podpiekamy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Podpieczoną pizzę smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy przyprawą do pizzy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy nim pizzę. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, delikatnie podsmażamy i wykładamy na cieście. Połowę rukoli rwiemy na mniejsze kawałki i dajemy na pieczarki a na nią osączoną kukurydzę i fasolę. Pomidorki kroimy w plasterki i wykładamy na wierzchu pizzy. Całość osypujemy oregano i zapiekamy jeszcze około 15 minut. Przed podaniem na pizzy układamy pozostałą rukolę.