Pizza ziemniaczana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3-4 szt.
  • jaja

    3 szt.
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić jak na frytki.Na patelnie wlać trochę oleju ale nie tak by frytki w nim pływały.Chodzi o to by swobodnie smażyć ziemniaki.Na gorący tłuszcz wrzucamy pokrojone ziemniaki delikatnie solimy i smażymy do miękkości przewracając od czasu do czasu.Kiedy ziemniaki są miękkie przygotowujemy jajka.Roztrzepujemy je z solą i pieprzem i zalewamy smażące się ziemniaki.Delikatnie widelcem \"grzebiemy\"w jajku między ziemniakami by surowe z wierzchu wpływało pod spód.Podobnie jak przy robieniu omleta.Jak spód będzie ładny złoty to zsuwamy danie na talerz i z talerza ponownie na patelnie i smażymy chwile z drugiej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat