Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza ze szpinakiem i dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
mąka pełnoziarnista 2,5 szklanki
oliwa 3 lyzki
sól 1 lyzka
woda ciepła
drożdże suche 1,5 lyzeczki

dodatkowo

szpinak świeży 400 dag
czosnek 2 zabki
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
kukurydza w puszce pol puszki
oliwki 1 maly sloik
ser żółty 30 dag
koncentrat pomidorowy 5 lyzek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 lyzka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
pomidorki koktajlowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ze szpinakiem i dodatkami

Ciasto: Do maki dodajemy, oliwe, drozdze, sol I wode I zagniatamy ciasto.Odstawiamy na godzine w cieple miejsce.Szpinak myjemy,kroimy na drobno.Cebule obieramy, siekamy I podsmazamy na oleju, nastepnie dodajemy szpinak I smazymy tak dlugo, az szpinak odparuje wode.Dodajemy wycisniety czosnek I przyprawiamy sola I pieprzem.Gotowe ciasto rozwalkowujemy na wysmarowana olejem blaszke.Cisto smarujemy koncentratem I posypujemy startym serem zoltym.Nastepnie nakladamy szpinak, pokrojone w dowolny ksztalt pieczarki oraz kukutydze I oliwki.Calosc posypujemy ziolami prowansalskimi.Pieczemy 25 min w 220 stopniach.Podajemy z pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 15.09.2016 12:53
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak