Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza ze szparagami i szynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 300-350 gram
drożdże świeże 25 gram
sól 1 łyżeczka
woda 200 ml
oliwa 2 łyżki

Dodatkowo

cebula 2 sztuki
szynka 100 gram
ser tarty
szparagi zielone 8 sztuk
sos pomidorowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza ze szparagami i szynką

Składniki na ciasto połączyć i energicznie wyrobić, po czym odstawić w ciepłe miejsce do momentu wyrośnięcia - ok 40 min. Po wyrośnięciu podzieli na dwie części i uformować placki o średnicy ok 30 cm. Cebulę, szparagi oraz szynkę pokroić na kawałki. Placki posmarować sosem pomidorowy. Następnie kolejno układać: cebulę, ser, szynkę oraz szparagi.
Pizzę piec w piekarniku nagrzanym do 240 stopni - ok 9 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.06.2015 09:59
domowa najsmaczniejsza
norweska20 22.06.2015 11:42
apetyczna pizza
Gracer 22.06.2015 10:07
fajny przepis
Futka 22.06.2015 08:50
Wspaniała i bardzo smakowita pizza :)
olkaaa 22.06.2015 07:27
brzmi kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak