Pizza z tuńczykiem

Pizza z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowy blat

    1 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 szt
  • pomidory

    30 dag
  • czosnek

    1 zabek
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • ketchup

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwki zielone

    1/2 szkl
  • ser żółty

    1/2 (tarty)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pizza z tuńczykiem

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory i rozgotować. Pod koniec dodać bazylię i roztarty z solą czosnek. Ostudzić,dodać rozdrobniony tuńczyk, wymieszać. Ciasto włożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować farszem, oprószyć solą i pieprzem, rozłożyć oliwki, posypać tartym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika, Piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Podawać polane ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

olkaaa 19.11.2012 09:42
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 17.11.2012 07:51
napewno smaczna
Iwusia 09.06.2012 23:24
smakowita ta pizza
Wafelek2601 04.07.2011 00:16
musi być pyszna
Monika193
Monika193 04.05.2011 22:35
kocham pizzę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat