Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z szynką i serem, spód z dodatkiem oregano

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/4 szkl.
drożdże 10 dag
cukier 1 łyżeczka
mąka 2 szkl.
jajko 1 szt.
olej 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
oregano 2 łyżeczki
szynka 20 dag
ser żółty 15 dag
pomidory krojone z puszki 1 op.
keczup pikantny 3 łyżka
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z szynką i serem, spód z dodatkiem oregano

Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru, 1 łyżeczkę soli, dodać 10 dag drożdży, rozetrzeć. Do miski wsypać 2 szkl.mąki, wlać zaczyn, dodać jajko, 2 łyżki oregano, 3 łyżki oleju, zagnieść ciasto, zrobić kulę, oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, wylać pomidory krojone z puszki wymieszane z keczupem pikantnym i bazylią, na nich ułozyć plasterki szynki, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut, po upieczeniu można polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 19.03.2011 20:41
mi też
MAR3STA 19.03.2011 17:56
ale mi narobiłaś smaka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak