pizza z szynką i mozarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    25 dag
  • mozarella

    1 op.
  • pomidory z puszki

    1 op.
  • keczup pikantny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/124669/ciasto-na-pizze-z-bazylia-suszona-prymat.html Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, wylać pomidory krojone z puszki wymieszane z keczupem pikantnym, ułozyć plasterki szynki, obłożyć plasterkami sera mozarella. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut, po upieczeniu można polać keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pola2 04.04.2011 20:10
pyszna
bejciu24 04.04.2011 18:19
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat