Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z serem długodojrzewajacym ,pikantnym ogórkiem boczkiem
Do letniej wody dodajemy drożdże ,sól ,oliwę i mieszamy .
Następnie mąkę i wyrabiamy ciasto nie zbyt twarde ,tak by dało się uformować placek z lekkością .
Od razu na spód tortownicy je rozkładamy i zostawiamy do lekkiego podrośnięcia .
Sos;
Do garnka wlewamy oliwę ,dajemy czosnek obrany i pokrojony na drobno i lekko rumienimy ok 1 minuty.
Wlewamy pomidory ,doprawiamy i bez pokrywki czekamy aż nam odparuje sok ,a sos stanie sie gęsty i zyska mocny kolor.
Nadzienie ;
Pieczarki i cebulę szatkujemy w paseczki .
Ogórka użyłam pikantnego z chilli dał super smak całości .
boczek kroimy w cienkie paski .
ser ścieramy na grubych oczkach
Na ciasto dajemy łyżką sos pomidorowy,na to ser i pozostałe składniki ,dzięki temu iż ser jest pod farszem nie spali się nam .
Ja mam nie fajny piekarnik więc piekę w 200st przez 25min ale można 10 min w tem 270st nawet .