Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z salami, pieczarkami, boczkiem i serem owczym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

woda letnia 300 ml
mąka tortowa 400 g/ok może więcej
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0 do smaku
drożdże kuleczka wielkości 1.5 cm

Nadzienie

salami 16 plastrów
pieczarki 4 szt
cebula czerwona 1 szt duża
boczek wędzony 100 g
ser owczy 300 g / wędzony twardy
sos pomidorowy 5 łyżek
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z salami, pieczarkami, boczkiem i serem owczym

Ciasto;

Z podanych składników zagniatamy ciasto , lekko wyrabiamy , odrazu wałkujemy na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia, zostawiamy by wyrosło.

Boczek kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka, a pieczarki w plastry.
Ser kroimy w plasterki .

Na wyrośnięte ciasto dajemy sos pomidorowy, smarujemy cienko, po czym kładziemy ser, pozostałe składniki dowolnie rozkładamy , posypujemy oregano, pieczemy w 250st z termoobiegiem do 15 min.

Pizza wychodzi cienka, bo jest mniej drożdży, ale bardzo smaczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 22.08.2014 14:57
Dużo bym dała za kawałeczek...
malaczarna23 22.08.2014 14:48
Uwielbiam taka pizze:)
Aleksandra/Olcia 22.08.2014 12:35
domowa najlepsza
gosia561 22.08.2014 11:27
to moja ulubiona
Patriszja
Patriszja 22.08.2014 08:54
rewelacyjna :)
2milutka 22.08.2014 08:18
poproszę kawałek,apetyczna!
engie23 22.08.2014 08:16
apetycznie wyglada
Krystyna32 22.08.2014 06:38
bardzo apetyczna
Noruas 21.08.2014 23:18
pycha pizza! zachęca do jedzenia
Anna133 21.08.2014 21:44
pierwszy raz piekłam w takiej tem. ale jest świetna :)
halina17 21.08.2014 21:35
Dobra domowa pizza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak