Pizza z salami, pieczarkami, boczkiem i serem owczym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

CIASTO

  • woda letnia

    300 ml
  • mąka tortowa

    400 g/ok może więcej
  • oliwa

    4 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    0 do smaku
  • drożdże

    kuleczka wielkości 1.5 cm

Nadzienie

  • salami

    16 plastrów
  • pieczarki

    4 szt
  • cebula czerwona

    1 szt duża
  • boczek wędzony

    100 g
  • ser owczy

    300 g / wędzony twardy
  • sos pomidorowy

    5 łyżek
  • oregano

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto;

Z podanych składników zagniatamy ciasto , lekko wyrabiamy , odrazu wałkujemy na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia, zostawiamy by wyrosło.

Boczek kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka, a pieczarki w plastry.
Ser kroimy w plasterki .

Na wyrośnięte ciasto dajemy sos pomidorowy, smarujemy cienko, po czym kładziemy ser, pozostałe składniki dowolnie rozkładamy , posypujemy oregano, pieczemy w 250st z termoobiegiem do 15 min.

Pizza wychodzi cienka, bo jest mniej drożdży, ale bardzo smaczna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 22.08.2014 14:57
Dużo bym dała za kawałeczek...
malaczarna23 22.08.2014 14:48
Uwielbiam taka pizze:)
Aleksandra/Olcia 22.08.2014 12:35
domowa najlepsza
gosia561 22.08.2014 11:27
to moja ulubiona
Patriszja 22.08.2014 08:54
rewelacyjna :)
2milutka 22.08.2014 08:18
poproszę kawałek,apetyczna!
engie23 22.08.2014 08:16
apetycznie wyglada
Krystyna32 22.08.2014 06:38
bardzo apetyczna
Noruas 21.08.2014 23:18
pycha pizza! zachęca do jedzenia
Anna133 21.08.2014 21:44
pierwszy raz piekłam w takiej tem. ale jest świetna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat