Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z pieczarkami, papryką, kurczakiem i bekonem
Sos pomidorowy
Podgrzewamy na patelni oliwę z oliwek dodajemy pokroją w kostkę cebulę, czosnek i podsmażamy do momentu kiedy cebula się zeszkli. Dodajemy pomidory pelati (pozbawione skóry i poszatkowane) wraz z sosem na patelnię. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu kiedy odparuje nadmiar wody. Sos obowiązkowo trzeba mieszać co jakiś czas. Na koniec dosypujemy zioła i wszystko blendujemy.
Marynujemy pokrojonego w kostkę kurczaka w przyprawie do kurczaka prymat i oleju słonecznikowym. Okres marynowania 1-2 godziny.
Podsmażamy kurczaka. Kroimy pieczarki, boczek w plastry oraz paprykę w paski.
Po wyrobieniu ciasta wałkiem dodajemy sos, potem ser tarty mozzarella, kurczaka, paprykę, bekon oraz pieczarki
Pizze powinno się piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.