Pizza z patelni z tuńczykiem, ogórkiem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    2 i 1/2 szklanki
  • drożdże suche

    1 opakowanie
  • cukier

    duża szczypta
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • woda ciepła

    3/4 szklanki
  • olej

    3 łyżki

Dodatki

  • ketchup

    4 łyżki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • ogórki konserwowe

    2 średniej wielkości
  • papryka czerwona

    1/2 strąka
  • ser żółty starty

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulkę i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 40 minut.

Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich formujemy w koło o średnicy ok. 24 cm.

Kładziemy na rozgrzanej patelni, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i smażymy na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, następnie placek odwracamy, smarujemy ketchupem, posypujemy lekko serem, wykładamy pół puszki tuńczyka, trochę pokrojonych w kostkę ogórków i papryki, wierzch ponownie posypujemy serem.

Patelnię nakrywamy pokrywką i ponownie smażymy na wolnym ogniu do czasu rozpuszczenia się sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat