Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z patelni z tuńczykiem, ogórkiem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 2 i 1/2 szklanki
drożdże suche 1 opakowanie
cukier duża szczypta
sól 1/2 łyżeczki
woda ciepła 3/4 szklanki
olej 3 łyżki

Dodatki

ketchup 4 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
ogórki konserwowe 2 średniej wielkości
papryka czerwona 1/2 strąka
ser żółty starty 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z patelni z tuńczykiem, ogórkiem i papryką

Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulkę i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 40 minut.

Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich formujemy w koło o średnicy ok. 24 cm.

Kładziemy na rozgrzanej patelni, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i smażymy na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, następnie placek odwracamy, smarujemy ketchupem, posypujemy lekko serem, wykładamy pół puszki tuńczyka, trochę pokrojonych w kostkę ogórków i papryki, wierzch ponownie posypujemy serem.

Patelnię nakrywamy pokrywką i ponownie smażymy na wolnym ogniu do czasu rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak