Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIZZA Z PATELNI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka szklanka
woda ciepła 5 łyżek
olej 4 łyżki
sól szczypta

Farsz

papryka czerwona kawałek
pomidor 1/4, obrany ze skórki
wędlina 3 plastry
kiełbasa 10 plasterków
ser żółty 5 plasterków

Dodatkowo

ketchup lub koncentrat pomidorowy
bazylia szczypta
oregano szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PIZZA Z PATELNI

Pomidora kroję w plasterki, paprykę siekam.
Zagniatam ciasto, cienko wałkuję, kładę na suchą patelnię (bez tłuszczu).
Piekę pod przykryciem około 4 minuty do zarumienienia na średnim ogniu.
Odwracam ciasto, smaruję ketchupem, układam składniki, piekę pod przykryciem kolejne 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.06.2017 18:07
bardzo apetyczna
agaK. 21.06.2017 17:28
Ciekawa, inna, kiedyś wypróbuję:)
Ewa Wojtaszko 21.06.2017 16:48
takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak