PIZZA Z PATELNI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    szklanka
  • woda ciepła

    5 łyżek
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    szczypta

Farsz

  • papryka czerwona

    kawałek
  • pomidor

    1/4, obrany ze skórki
  • wędlina

    3 plastry
  • kiełbasa

    10 plasterków
  • ser żółty

    5 plasterków

Dodatkowo

  • ketchup

    lub koncentrat pomidorowy
  • bazylia

    szczypta
  • oregano

    szczypta
  • Papryka ostra mielona Prymat

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidora kroję w plasterki, paprykę siekam.
Zagniatam ciasto, cienko wałkuję, kładę na suchą patelnię (bez tłuszczu).
Piekę pod przykryciem około 4 minuty do zarumienienia na średnim ogniu.
Odwracam ciasto, smaruję ketchupem, układam składniki, piekę pod przykryciem kolejne 4 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 21.06.2017 18:07
bardzo apetyczna
agaK. 21.06.2017 17:28
Ciekawa, inna, kiedyś wypróbuję:)
Ewa Wojtaszko 21.06.2017 16:48
takiej jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat