Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z parówkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże ćwierć kostki
cukier 1 łyżeczki
mąka pszenna 500 g
sól 1 łyżeczki
olej do smażenia
parówki 5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
kiełbasa żywicka
pomidory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ser
ketchup
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z parówkami i papryką

Kroki postępowania

1
Do ciepłej wody wrzucamy drożdże i cukier. Mieszamy, aby się rozpuściły. Dodajemy odrobinę mąki i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.
Do miski wsypujemy przesianą mąkę i sól. Mieszamy. Po 15 minutach dodajemy wyrośnięte drożdże i olej. Ze składników wyrabiamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy na minimum 30 minut w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia.
Krok 1 - Pizza z parówkami i papryką foto
2
Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na 2 blaszki. Ciasto smarujemy ketchupem.
Krok 2 - Pizza z parówkami i papryką foto
3
Na posmarowane ciasto wykładamy składniki: plasterki żywieckiej, pokrojone parówki, pokrojoną w kostkę paprykę, plasterki pomidora oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Składniki pokrywamy startym serem. Na ser sypiemy zioła prowansalskie.
Pizzę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 25 minut.
Krok 3 - Pizza z parówkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 08.11.2012 13:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak