Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z oscypkiem i żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mleko ciepłe 1 szklanka
drożdże 25 gram
mąka pszenna 3 szklanki
oliwa 2 łyżki
cukier 1/4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

sos pomidorowy

passata pomidorowa 50 ml
ząbek czosnku 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Dodatki

oscypek 100 gram
boczek wędzony 150 gram
ser żółty 150 gram
konfitura żurawinowa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z oscypkiem i żurawiną

Przygotować ciasto.
Szklanka mleka zagrzana + 25g drożdży, + 1/4 łyżeczki cukru + 1 łyżeczka soli. Wymieszać i poczekać aż zacznie rosnąć.
Dodać mąkę (ok. 3 szklanki) i 2 łyżki oliwy z oliwek. Zagnieść i poczekać aż wyrośnie :)
Rozwałkować.
Posmarować przygotowanym sosem pomidorowym. Posypać startym serem żółtym, ułożyć pokrojone w plasterki boczek i oscypka.
Piec ok. 15 minut w 200stopniach.
Przed podaniem wierzch polać konfiturą żurawinową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 29.06.2016 22:38
Prezentuje się bardzo apetycznie:)
w mojej kuchni 29.06.2016 08:26
moje smaki w tym daniu
bertpvd 28.06.2016 21:09
ale ta pizza musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak