Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z nadzianym szpinakiem spodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
mleko 3/4 szkl
oliwa 1/3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
Dodatki:
szpinak rozdrobniony 6 łyżek
czosnek 2 ząbki
sól
koncentrat pomidorowy
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
kiełbasa
sól
ser żółty 3/4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z nadzianym szpinakiem spodem

Z podanych składników zagniotłam ciasto.
Szpinak wymieszałam z solą, bazylią i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Potarkowałam ser żółty.
Ciasto rozwałkowałam. Wyłożyłam na wysmarowaną oliwą blaszkę. Wyłożyłam szpinak. Przykryłam cienką warstwą rozwałkowanego ciasta. Piekłam w 200 stopniach około 20 minut. Potem wyłożyłam na to potarkowany ser, koncentrat pomidorowy wymieszany z przyprawą do pizzy i kawałki kiełbasy. Piekłam jeszcze z 15 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 06.07.2014 11:53
dziękuję bardzo
mysza75 01.02.2014 16:07
takiej jeszcze nie jadłam fajny pomysł ze szpinakiem
paula99926 01.02.2014 11:35
świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak