Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z mozarellą i salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód pizzy 1
mozarella kulki
salami 15 dag
pomidory 2
sos meksykański 5 łyzki
ketchup
oliwki 10 dag
pieczarki 3o dag
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z mozarellą i salami

Spód pizzy smarujemy sosem meksykańskim, następnie ściśle obok siebie układamy kawałki salami. Pieczarki kroimy w plasterki i posypujemy nimi mięso. Oliwki kroimy w plastry i dodajemy do pizzy, pomidory również kroimy w grube plastry i układamy na pieczarkach. Na samym końcu rozkładamy ser mozarella i doprawiamy oregano - pieczemy 15-20 minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem. Pizza nie jest aż tak tucząca gdyż jest bez żóltego sera

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 20.05.2013 20:22
super pizza
caralajna 07.01.2013 08:24
lubię domową pizzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak