Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z młodą kapustą i ziemniakami
Kroki postępowania


Wyrośnięte ciasto wykładamy na przygotowaną blaszkę (u mnie 30 x25 cm). Formujemy wyższe brzegi, a następnie całość smarujemy roztrzepanym jajkiem.
NADZIENIE: Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w plasterki. Gotową rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy poszatkowaną kapustę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą dodajemy do kapusty. Do całość dodajemy kostkę rosołową rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Kapustę dusimy do miękkości, doprawiamy do smaku. Gotową studzimy.

Ziemniaki obieramy, gotujemy. Ugotowane kroimy w plasterki. Natkę pietruszki drobno siekamy. Kiełbasę kroimy w plasterki i delikatnie obsmażamy na patelni. Boczek kroimy w plasterki. Środek wyłożonego ciasta smarujemy ketchupem.

