Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kto nie lubi pizzy...? Wariacji na "jej temat" jest tak wiele, jak wiele osób ją przygotowuje ...;)
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto:

  • mąka pszenna

    500 gramów
  • mleko

    1 szklanka
  • drożdże

    50 gramów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    4 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka

Dodatki:

  • łopatka wieprzowa

    600 gramów
  • kukurydza

    0.5 puszki
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • kulka mozzarelii

    250 gramów
  • olej

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    0.5 łyżeczki
  • keczup łagodny

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Krok 1 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe, pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 2 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
W tym czasie na oleju z dodatkiem przypraw usmażyć umyte i pokrojone mięso, ostudzić i zmielić.
Krok 3 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
Na dużej prostokątnej blasze wysmarowanej tłuszczem rozłożyć ciasto, posmarować keczupem, wyłożyć mięso.
Krok 4 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
Następnie dodać kukurydzę, fasolkę i plastry mozzarelli, przyprawić.
Krok 5 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 20-25 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat