Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kto nie lubi pizzy...? Wariacji na "jej temat" jest tak wiele, jak wiele osób ją przygotowuje ...;)

Składniki:

Ciasto:

mąka pszenna 500 gramów
mleko 1 szklanka
drożdże 50 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
cukier 1 łyżeczka

Dodatki:

łopatka wieprzowa 600 gramów
kukurydza 0.5 puszki
fasola czerwona 1 puszka
kulka mozzarelii 250 gramów
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 0.5 łyżeczki
keczup łagodny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą

Przygotowanie:

1
Drożdże połączyć z cukrem, dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać, odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe, pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
2
W tym czasie na oleju z dodatkiem przypraw usmażyć umyte i pokrojone mięso, ostudzić i zmielić.
Krok 2 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
3
Na dużej prostokątnej blasze wysmarowanej tłuszczem rozłożyć ciasto, posmarować keczupem, wyłożyć mięso.
Krok 3 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
4
Następnie dodać kukurydzę, fasolkę i plastry mozzarelli, przyprawić.
Krok 4 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto
5
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 20-25 min.
Krok 5 - Pizza z mięsem mielonym, fasolą i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak