Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z makrelą
Kroki postępowania
Wyrośnięte wykładamy na dużą blaszkę. Z ciasta formujemy koło o wyższych brzegach. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Nakładamy nadzienie. Pieczemy.
mąka | 35 dag |
olej | 3 łyżki |
mleko | 150 ml |
drożdże | 3 dag |
sól | 1/3 łyżeczki |
cukier | 2/3 łyżeczki |
jajko | 1 do ciasta |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 płaska łyżeczka |
jajko | do smarowania |
przecier pomidorowy | 2-3 łyżki gęstego |
wędzona makrela | 1,5 sztuki |
pomidor | 1 sztuka |
oliwki czarne | kilka |
ser mozarella | 80-100 gram |
natka pietruszki | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: