Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

pizza z kukurydza i polędwicą sopocką

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
1/2 kg.
mleko
1/2 szkl.
przecier pomidorowy
2 łyzki
zioła do pizzy
2 łyzki
polędwica sopocka
25 dkg
kukurydza w puszce
1/2 op.
ser żółty
20 dkg.
drożdże
4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z kukurydza i polędwicą sopocką

Z podanych składników zarobić ciasto i wyłożyć nim dużą blachę. Posmarować go przecierem pomidorowym i posypać ziołami do pizzy. Na to położyć plasterki polędwicy i kukurydzę . Przykryć serem żółtym i piec w piekarniku aż ser się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.03.2014 22:49
super fajna
mamusia1 04.04.2012 16:18
smaczniutka!
mamusia1 04.04.2012 16:18
smaczniutka!
mamusia1 05.12.2011 17:04
wspaniała
mamusia1 05.12.2011 17:04
wspaniała
Beata73 16.11.2011 14:32
palce lizać!
Beata73 16.11.2011 14:32
palce lizać!
Beata73 15.12.2010 19:55
moja ulubiona!
mamusia1 08.12.2010 17:13
wspaniała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak