Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z gorgonzolą i szynką parmeńską
Kroki postępowania
Na wierzch wyłożyć wszystkie dodatki pokrojone na mniejsze kawałki.
Na wierzchu położyć kawałki gorgonzoli i posypać parmezanem.
mąka pszenna | 2 szklanki |
olej roślinny | 5 łyżek |
drożdże | 1 łyżeczka suchych |
sól | |
woda | 0,5 szklanki letniej |
Dodatki: | |
pieczarki | 10 sztuk |
szynka parmeńska | 4 plasterki |
szynka gotowana | 100 g |
cebula | 1 średnia |
czosnek | 3 ząbki |
GORGONZOLA | 100 g |
parmezan starty | 5 łyżek |
sos | |
Musztarda francuska Prymat | 1 łyżka |
Musztarda sarepska Prymat | 1 łyżeczka |
sól | |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
Czosnek suszony Prymat | 0,5 łyżeczki |
oliwa | 4 łyżki |
woda | 1 łyżka |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
papryka zielona | 0,5 sztuki |
oregano | 1 łyżeczka |
oregano | 0,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: