Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z dynią i cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

mąka pełnoziarnista 1 szklanka
mąka pszenna 0,5 szklanki
drożdże świeże 2 dkg
woda letnia 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
olej 1,5 łyżeczki
cukier 1 szczypta

nadzienie

miąższ z dyni 200 g
cukinie małe 1 szt
ketchup ziołowy 3 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mozzarella w bloku 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z dynią i cukinią

Przygotować wszystkie składniki . Drożdże rozpuścić w letniej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski , dodać resztę składników i wyrośnięte drożdże . Wyrobić ciasto , pozostawić do wyrośnięci .
Dydnię ze skórką wcześniej upiec w piekarniku z dodatkiem oliwy .
Cukinię pokroić w plastry .
Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyjąć z miski i rozwałkować ułożyć na blaszce prostokątnej .Posmarować ketchupem ziołowym ,ziołami i układać warzywa . Posypać po wierzchu grubo serem startym na tarce .
Wstawić do piekarnika i piec w 220 stopni 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 15.09.2016 23:51
Chętnie bym spróbowała - z dynią jeszcze nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak