Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z dymką, szynką i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
olej 3 łyżki
mleko 2/3 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier szczypta
sól do smaku
sos pomidorowy
cebula dymka ze szczypiorkiem 10 szt
kukurydza w puszce 1/3 puszki
suszone pomidory 5 szt
szynka wędzona 10 dag
ser żółty 10 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z dymką, szynką i kukurydzą

Z mąki, oliwy, mleka, proszku do pieczenia, soli i cukru zagniatamy jednolite, zwarte ciasto. Podsypujemy mąką i cienko rozwałkowujemy. Ciasto przekładamy na blaszkę i smarujemy równomiernie sosem pomidorowym. Szynkę drobno kroimy i układamy na pizzy, tak jak obrane i pokrojone w plasterki dymki oraz suszone pomidory. Kukurydzę wyjmujemy z puszki i odcedzamy z zalewy. Wrzucamy na ciasto. Dodajemy też starty na grubej tarce żółty ser i wszystko posypujemy ziołami. Pieczemy w piekarniku ok 20 min w 170 º C, aż ładnie się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.10.2014 12:45
apetyczna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak