Pizza z cukinią i pesto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    300 g
  • sól

    5 g
  • mleko

    80 ml
  • woda

    80 ml
  • drożdże

    15 g
  • oregano

  • bazylia

  • cukinie małe

    2 szt
  • żółty ser

    10 dag
  • pesto

    40 g
  • świeże oregano

  • oliwa

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wrzucam do maszyny do chleba i ona już resztę robi za mnie :-).

Gdy ciasto wyrośnie, dzielę je na 2 części i rozwałkowuję na 2 cienkie placki, które przekładam później na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykrywam ściereczką i pozwalam im urosnąć, co trwa około 30-40 minut.

Placki smaruję delikatnie pesto i układam na nich plasterki cukinii, posypuję serem i skrapiam oliwą.

Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 20 minut.

Po wyjęciu posypuję listkami oregano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 29.04.2014 14:50
wygląda naprawdę super :)
Grazyna0211 28.03.2014 18:05
ciekawa wersja pizzy
migotka28 22.07.2013 21:41
cieniutka ale bardzo apetyczna
Pyszota 22.07.2013 19:01
super pizza
Kolorowa 22.07.2013 19:00
Ale cieniusieńckie
mufinka79 22.07.2013 18:57
Bardzo apetyczna pizza, uwielbiam z cukinią :)
carmen 22.07.2013 17:38
ale pysznie wygląda ;]
gosia561 22.07.2013 17:20
ciekawe dodatki
Cranberry 22.07.2013 16:14
podoba mi się !!!
idealme 22.07.2013 15:56
bardzo smacznie wygląda, zjadłabym z wielką chęcią :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat