Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z boczkiem i rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1,5 szklanki
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
woda letnia
drożdże suche 1/2 opakowania

oraz

rukola
boczek wędzony plastry 10
ketchup pikantny 3 łyżki
oregano 2 łyżki
parmezan starty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z boczkiem i rukolą

Do miski wsypujemy mąkę, sól oraz drożdże, następnie dolewamy oliwę tyle ciepłej wody aby móc zagnieść ciasto.

Wyrabiamy ciasto, ma odchodzić od rąk, następnie oprószamy mąką, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 40 minut w ciepłym miejscu.

Jak ciasto ładnie wyrośnie przekładamy na blat, podsypujemy mąką, rozwałkowujemy na cienki placek.

Rozwałkowane ciasto kroimy na mniejsze kawałki, które smarujemy ketchupem, posypujemy oregano, kładziemy plastry boczku i posypujemy startym serem.

Teraz trzeba odczekać 10 minut a następnie pieczemy w 200 stopniach 10 - 13 minut.

Pizzę posypujemy rukolą i podajemy na ciepło.

SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 12.03.2017 08:15
Poproszę kawałek
Ania321 12.03.2017 01:40
Bardzo apetyczna :)
norweska20 11.03.2017 23:19
i ja również chętnie bym się poczęstowała :)
kloruś 11.03.2017 22:21
chętnie bym skosztowała!
IKrakowianka 11.03.2017 20:55
bardzo fajna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak