Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z boczkiem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
woda letnia 1 szklanka
drożdże świeże 2 dkg
olej 5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
przecier pomidorowy pół szklanki
pieczarki 0,5 kilo
cebula 1 sztuka
boczek 100 g
szynka 100 g
oregano 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z boczkiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Drożdże rozrobić w wodzie. Połączyć z mąką, olejem (3 łyżki) i solą. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką. Pozostawić w cieple na 30 min do wyrośnięcia.
Krok 1 - Pizza z boczkiem i pieczarkami foto
2
Ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę do pieczenia.
Krok 2 - Pizza z boczkiem i pieczarkami foto
3
Pieczarki umyć. pokroić na plasterki. Cebul obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i usmażyć pieczarki z cebulą.
Krok 3 - Pizza z boczkiem i pieczarkami foto
4
Ciasto posmarować przecierem. Na ciasto położyć pieczarki - przesmażone, boczek, szynkę, ser żółty. Posypać oregano i ziołami prowansalskimi oraz doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Pizza z boczkiem i pieczarkami foto
5
Piec 30 min w 180 stopniach C.
Krok 5 - Pizza z boczkiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.01.2015 16:41
smaczna taka domowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak