Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
arbuz
1 plaster -
serek waniliowy
10 dag -
maliny świeże
6 sztuk -
czekolada mleczna
2 dag -
borówka amerykańska
0.5 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą.
Przepis na:
- szybki deser
- arbuza z owocami
- słodką przekąskę
1. Arbuza kroimy na pół i wykrawamy z niego plaster o grubości jakiej chcemy. Następnie plaster kroimy na 6 równych części, w miarę możliwości usuwamy pestki (chyba, że mamy arbuz bezpestkowy) i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
2. Maliny, borówki i listki melisy myjemy i osuszamy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub ścieramy ją nożem (ja tak zrobiłam i wyszły mi ładne wiórki).
3. Pokrojonego arbuza układamy na talerzu, na którym chcemy go podać. Następnie nakładamy po porcji serka i dekorujemy malinami, borówkami, czekoladą i listkami melisy.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Ja wszystkie składniki miałam z lodówki, więc deser był idealnie chłodny. Im dłużej postoi to serek będzie spływał.
Będą jeszcze potrzebne listki melisy cytrynowej do dekoracji. Czekolady tak 4 kostki, a serek waniliowy homogenizowany.![]()
Komentarze (1)