Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą.

Pizza z arbuza z serkiem waniliowym i czekoladą.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszne podanie arbuza. Arbuza można podać w formie pizzy z ulubionymi dodatkami, z serkiem waniliowym, bitą śmietaną czy jogurtem naturalnym, można użyć ulubioną czekoladę, mleczną, gorzką czy białą, można użyć ulubionych owoców malin, borówek czy jeżyn. Co kto lubi. Zapewniam, że z takiej pizzy ucieszą się i mali i duzi. Można podać ja na przekąskę, podwieczorek czy przyjęcie dla dzieci. Trwa sezon arbuzowy, więc korzystajcie. Ja przedstawiam Wam moją propozycję, a Wy możecie wybrać dla siebie swoje ulubione dodatki. Zachęcam i smacznego życzę :)

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • arbuz

    1 plaster
  • serek waniliowy

    10 dag
  • maliny

    6 sztuk
  • czekolada mleczna

    2 dag
  • borówka amerykańska

    0.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Arbuza kroimy na pół i wykrawamy z niego plaster o grubości jakiej chcemy. Następnie plaster kroimy na 6 równych części, w miarę możliwości usuwamy pestki (chyba, że mamy arbuz bezpestkowy) i delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

2. Maliny, borówki i listki melisy myjemy i osuszamy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach lub ścieramy ją nożem (ja tak zrobiłam i wyszły mi ładne wiórki).

3. Pokrojonego arbuza układamy na talerzu, na którym chcemy go podać. Następnie nakładamy po porcji serka i dekorujemy malinami, borówkami, czekoladą i listkami melisy.

4. Podajemy od razu po przygotowaniu. Ja wszystkie składniki miałam z lodówki, więc deser był idealnie chłodny. Im dłużej postoi to serek będzie spływał.

5. Smacznego życzę.

 

Będą jeszcze potrzebne listki melisy cytrynowej do dekoracji. Czekolady tak 4 kostki, a serek waniliowy homogenizowany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

15.08.2018 19:28
Pomysłowo.

Babeczka35

16.08.2018 07:22
Dziękuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat