Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza wiejska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dag
drożdże 3 dag
jajko 1 sztuka
olej 4 łyżki
mleko 1/2 szklanka
Farsz:
boczek wędzony
kukurydza
szynka wieprzowa
cebula
pomidor
ser żółty
sos pomidorowy
czosnek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza wiejska

Z drożdży zrobić rozczyn, wlać do mąki, dodać jajko, olej, mleko - wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia.
Rozwałkować i wyłożyć na okrągłą blaszkę. Wierzch ciasta posmarować sosem pomidorowym, wyłożyć plasterkami sera żółtego. Cebulę pokroić w plasterki, poddusić na oleju. Przełożyć na pizzę pozostałe składniki, posypać serem żółtym. Piec w temp. 200 stopni przez około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak