Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza turecka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 250 g
drożdże suche 0,5 opakowania
sól
oliwa 6 łyżek
ząbek czosnku
cebula czerwona
papryczka chili
mięso mielone wołowe 0,5 kg
kumin
papryka zielona
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sałata
ser
pieprz
cebula dymka ze szczypiorkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza turecka

Drozdże wymieszać z oliwą,pół łyżeczki soli,0,5 szkl. letnej wody i z mąką.Odstawić aby ciasto wyrosło.Następnie usmażyć mięso dodać do niedo pkrojoną cebulę i czosnek.Przyprawic dodać przecier pomidorowy i chwile dusić.Nasze ciasto po wyrośnięciu wyrobić,rozwałkować i uformować koło,i odtawic w ciepłe miejsce na kilka minut.Następnie wyłożyć naszą masę mięsną i piec ok 20- 25 w 200 stopniach.Po upieczeniu posypać serem wd uznania jakiś kruchy ser jaki lubimy,i posiekaną dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak