Przepis i sposób przygotowania na: Pizza pszenno-gryczana
Kroki postępowania
Mąkę pszenną i mąkę gryczaną razem wymieszać.






Pizzę wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.

mąka pszenna |
2 szklanki
|
mąka razowa |
0,5 szkl (gryczana)
|
kefir |
350 ml
|
sól |
1 łyżeczka
|
cukier |
1 łyżeczka
|
drożdże świeże |
2,5 dag
|
olej |
2 łyżki
|
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat |
1 łyżka
|
ketchup ziołowy |
3 łyżki
|
ser żółty starty |
10 dag
|
ser camembert |
1 opakowanie
|
salami |
20 plasterków
|
pomidory suszone Smak |
4-5 szt
|
boczek wędzony |
5 dag
|
cebula |
0,5 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: