Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szklanki -
mąka razowa
0,5 szkl (gryczana) -
kefir
350 ml -
sól
1 łyżeczka -
cukier
1 łyżeczka -
drożdże świeże
2,5 dag -
olej
2 łyżki -
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
1 łyżka
Pozostałe produkty
-
ketchup ziołowy
3 łyżki -
ser żółty starty
10 dag -
ser camembert
1 opakowanie -
salami
20 plasterków -
pomidory suszone Smak
4-5 szt -
boczek wędzony
5 dag -
cebula
0,5 szt
Przepis i sposób przygotowania Pizza pszenno-gryczana
Kroki postępowania

Mąkę pszenną i mąkę gryczaną razem wymieszać.






Pizzę wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 12-15 minut.
Komentarze (2)