Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
1,5 szkl -
drożdże świeże
1,5 dag -
woda letnia
150 ml -
cukier
1 łyżeczka -
sól
1/2 łyżeczki -
oliwa
2 łyżki -
przyprawy
1 łyżeczka mieszanka bałkańska
Dodatki
-
wędzony boczek
10 dag -
por
1/4 szt -
cebula
1/2 szt -
boczniaki
15 dag -
pieczarki
10-15 dag -
sól i pieprz
do smaku -
salami
5 dag -
ser żółty
8-10 dag
Sos czosnkowy
-
majonez
2 łyżki -
czosnek
1 ząbek -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Pizza podwójnie grzybowa
Kroki postępowania





majonez wymieszać z papryką, ziołami i zmiażdżonym czosnkiem.



Komentarze (2)