Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza poczwórnie serowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
woda 1\2 szklanki
drożdże 25 g
sól \2 łyzeczki
cukier \2 łyzeczki
olej 3-4 łyzki

sos

przecier pomidorowy 300 g
ząbek czosnku
oliwa 2 łyżki
oregano
bazylia

nadzenie serowe

ser żółty edamski 150 g
ser mozarella 100 g
ser pleśniowy niebieski 100 g
ser chedder 100 g barwiony na żółtko
szynka 0 dag
ketchup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: pizza poczwórnie serowa

Z drożdży, cukru, połowy wody i 1-2 łyżek mąki zrobić rozczyn i pozostawić do wyrośnięcia. . Mąkę przesiać do miski , Dodać sól, olej, reszte wody i wyrośnięte drożdże. Wyrobić ciasto.Blache posmarować tłuszczem i posypać mąką. Ciasto cienko rozwałkowac nadając kształt koła. Środek posmarować sosem pomidorowym ( przepis na sos -ponizej...)i układac kolejno sery starte na tarce oraz pokrojone w kostkę a takze ułozyc gdzieniegdzie kawałki szynki. Piec ok 12 -15 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze około 200 -stopni 2. Sos z przecieru pomidorowego::Wszystkie składniki wymieszać i podgrzewać ok. 10-12 minut do zgęstnienia i odparowania. 3. Gotowa pizze delikatnie polać dobrej jakości kethupem -Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 30.11.2015 12:35
serowa to coś dla mnie! mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak