Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza po francusku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
ser żółty 300 gram
koncentrat pomidorowy do smaku
ketchup do smaku
szynka 4 plasterki
pieczarki 1/2 kg
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza po francusku

Kroki postępowania

1
Formę do tarty posmarować masłem. Na dnie ułożyć jedno opakowanie ciasta francuskiego.
Krok 1 - Pizza po francusku foto
2
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki podsmażyć z odrobiną masła, szynkę pokroić w paseczki.

Wyłożone na blasze ciasto posmarować sosem przygotowanym z ketchupu i koncentratu pomidorowego w proporcjach 50-50 (można dodać również przyprawy typu oregano). Ułożyć wcześniej przygotowane składniki (można tworzyć przeróżne kombinacje w zależności od kulinarnych upodobań).
Krok 2 - Pizza po francusku foto
3
Przykryć całość drugim ciastem francuskim. Piec ok. 30-40 min w temperaturze 200 stopni.
Krok 3 - Pizza po francusku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.11.2014 15:41
wygląda pysznie, chętnie bym spróbowała
gusia1000 09.03.2014 01:28
Głos oddany.
Angelika10 04.03.2014 22:46
aż muszę taką zrobić ;)
sara1 25.02.2014 08:57
świetnie zrobiona
AZgotuj 21.02.2014 14:46
zachwyciła mnie:)
agnieszka131919 21.02.2014 10:50
na pewno pyszna
norweska20 21.02.2014 08:30
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak