Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza oliwowa z żywiecką, papryką i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto na pizzę 30 cm
KIEŁBASA ŻYWIECKA 11 plastrów
papryka czerwona 1/2
oliwki zielone 12 sztuk
pieczarki 2
sos
koncetrat pomidorowy 2 łyżeczki
keczup pikantny 2 łyżki
czosnek ząbki 1
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza oliwowa z żywiecką, papryką i pieczarkami

Koncentrat pomidorowy łączę z keczupem. Dodaję drobno pokrojony ząbek czosnku i mieszam w celu uzyskania sosu. Ser żółty ścieram na tarce jarzynowej. Ciasto na pizzę przygotowane wg przepisu „http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260945/ciasto-na-pizze-oliwowe.html” smaruję sosem pomidorowym. Posypuję startym żółtym serem. NA ser układam plasterki kiełbasy żywieckiej. Kiełbasę posypuję pokrojonymi kawałkami papryki czerwonej, pieczarek oraz połówkami oliwek. Tak przygotowana pizze wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Zapiekam 12 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.01.2013 07:37
Dobry pomysł na pizzę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak