Pizza Natalii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • oliwa

    2 łyżki
  • drożdże

    60 g
  • mleko

    odrobina
  • sól

  • cebula

    1
  • przecier pomidorowy

    4 łyżeczki
  • pieczarki

    50 dag
  • ser żółty

    20 dag
  • jajka

    2
  • por

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pizza Natalii foto
W garnuszku grzejemy odrobinę mleka dodajemy drożdże trochę cukru i 3 łyżki mąki. mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia. do miski wsypujemy mąkę i dodajemy oliwe z oliwek. dodajemy wyrośnięte drożdże i trochę soli. mieszamy ciasto (dodajemy letniej wody jeżeli się źle wyrabia). zostawiamy do wyrośnięcia
Krok 2 - Pizza Natalii foto
ciasto dzielimy na dwie części . każdą w miarę możliwości rozwałkowujemy na prostokąt (mi wychodzę dwie blachy z Mastercooka) kładziemy na papierze do pieczenia
Krok 3 - Pizza Natalii foto
Na patelni smażymy cebulę do zeszklenia (cebula musi być pokrojona grubiej) dodajemy przecier i odrobinę wody jeżeli sos jest za gęsty. Ciepłym sosem smarujemy placki na pizzę
Krok 4 - Pizza Natalii foto
Na pizzę układamy podsmażone pieczarki, posypujemy kukurydzą . kładziemy pokrojone w plasterki ugotowany na twardo jajka i krążki pora.
Krok 5 - Pizza Natalii foto
Pizzę pieczemy przez 15 minut w 170 stopniach. wyciągamy posypujemy serem żółtym i wkładamy znowu na 5 minut do piekarnika. Podajemy. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 02.04.2012 19:29
lubie czasem zrobić w domu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat