Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza na ziemniaczanym spodzie z leśnymi grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
oregano
bazylia
DODATKOWO:
kiełbasa zwyczajna 1-2 małe pętka
cebula 1 duża
ser żółty
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
grzyby leśne 1 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: pizza na ziemniaczanym spodzie z leśnymi grzybami

Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Gdy są zimne, przeciskam przez praskę. Dodaję jajka i po około łyżeczce oregano i bazylii. Mieszam i wykładam na wysmarowaną oliwą blaszkę. Piekę w 220 stopniach około 20 minut. W tym czasie kroję kiełbasę na mniejsze kawałki i podsmażam, dodaję obraną i poszatkowaną cebulę i całość jeszcze smażę, tak by cebula się zeszkliła. Grzyby oczyszczam i obgotowuję w lekko osolonej wodzie. Dodaję do kiełbasy i cebuli. doprawiam wszystko do smaku. wykładam na upieczony spód. Posypuję startym żółtym serem i zapiekam w 220 stopniach jakieś 20-25 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 22.01.2014 18:12
ciekawy przepis, do wypróbowania
dodi 22.01.2014 10:27
super przepis
paulina2157 22.01.2014 09:22
ależ ta pizza musi być pyszna
MarchiochaKucharzy 22.01.2014 09:19
bardzo fajny pomysł !!
Milka100 22.01.2014 09:12
pyszności na talerzu
iwi 22.01.2014 06:21
Super przepis
gusia1000 22.01.2014 00:30
Apetycznie wygląda.
sandra24 21.01.2014 23:50
Dobra pizza.
Megg 21.01.2014 23:36
Wyśmienita pizza :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak