pizza na tostach z mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    6 szt.
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • cebula

    2 szt.
  • pieczarki

    5 szt.
  • ser mozzarella

  • pomidorki koktajlowe

    6 szt.
  • sos do pizzy

  • salami

    6 plastrów
  • ser gouda

    15 dkg.
  • bazylia

    kilka listków
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułki rozciąć na połowę i lekko zrumienić w piekarniku,tuńczyka osączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem,cebule obrać pokroić w talarki,pieczarki i pomidorki umyć i pokroić na połówki,mozzarellę osączyć pokroić w plastry,tosty posmarować cienko sosem do pizzy układać tuńczyka,cebulę,pieczarki,salami i pomidory posypać startym serem gouda i przykryć plasterkami mozzarelli zapiec w piekarniku w temp.190st.ok.15min.natkę opłukać i posiekać po upieczeniu posypać gotowe pizze tuż przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 22.12.2013 16:23
fajna ta pizza
Ewelina38 30.11.2011 17:51
świetna propozycja na smakowitą kolacyjkę
Iwona51 28.10.2011 09:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat