Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na pszenno - żytnim cieście
Kroki postępowania
Placki posmarować sosem.
Ciasto: | |
świeżych drożdży | 30 g |
trzcinowego cukru | 1 łyżka |
soli morskiej | 1 łyżka |
mąki żytniej typ 720 | 150 g |
mąki pszennej typ 500 | 350 g |
mleka 3,2% | 350 ml |
Dodatki: | |
ostrego sosu pomidorowego | 150 ml |
blanszowanych kurek | 200 g |
cebula | 1 |
masła | 1 łyżka |
lekko wędzonej | |
czerwonej papryki | 1/3 |
Koktajlowych pomidorków | 12 |
( gruszkowe ) | |
bazylia świeża | |
kilka małych gałązek | |
świeżego rozmarynu | |
żółtego sera Gouda | 150 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
pieprz kolorowy | do smaku |
chili | do smaku |
zioła toskańskie | do smaku |
parówki | 1,5 szt |
olej rzepakowy | 1/4 szk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: