Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na grubym spodzie ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mleko 1/4 szkl
woda letnia 1 szkl
mąka pszenna 4 szkl
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
drożdże suche 8 g
olej 2 łyżek

Farsz

szpinak mrożony 400 g
ząbki czosnku 3
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ser żółty 100 g
ser biały 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na grubym spodzie ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Podsmażamy szpinak do czasu , aż się rozmrozi.
Krok 1 - Pizza na grubym spodzie ze szpinakiem foto
2
Wlewamy wodę , wsypujemy mąkę , wyrabiamy ciasto.Zostawiamy do wyrośnięcia.
Krok 2 - Pizza na grubym spodzie ze szpinakiem foto
3
Wsypujemy mąkę , wyrabiamy ciasto.Zostawiamy do wyrośnięcia na ok.1 godzinę.
Krok 3 - Pizza na grubym spodzie ze szpinakiem foto
4
Do szpinaku dodajemy pokrojony czosnek , sól i śmietanę , podsmażamy .
Krok 4 - Pizza na grubym spodzie ze szpinakiem foto
5
Ciasto wałkujemy i wykładamy dużą blachę z piekarnika , smarujemy szpinakiem. Posypujemy kukurydzą , startym serem i kawałkami serka .
Krok 5 - Pizza na grubym spodzie ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 08.02.2017 12:58
Mniam! Az slinka cieknie.
Bernadeta1 29.01.2017 19:22
pychotka taka pizza, moje smaki
Marta1986 29.01.2017 17:42
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak