Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza na grubym spodzie z jajami przepiórczymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 0,5 kg
drożdże 5 dkg
cukier 2 łyżki
olej 1/2 szkl
woda 1 szkl
sól
otręby pszenne 1-2 szkl
siemię lniane 2 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt
plaster łopatki gotowanej
ser żółty 150 g
pomidorki koktajlowe
jajka przepiórcze 7-9 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pizza na grubym spodzie z jajami przepiórczymi

Kroki postępowania

1
drożdże pokrusz, wymieszaj z cukrem, mąkę wymieszaj z otrębami i szczyptą soli dodaj drożdże i olej i tyle ciepłej wody aby ciasto miało dość kleistą konsystencję, wyrabiaj około 5 minut i odstaw na pół godziny
Krok 1 - pizza na grubym spodzie z jajami przepiórczymi foto
2
ciasto wyłóż na blaszkę, mięso pokraj na kawałki i ułóż na cieście, wybij na nie jaja połóż pokrojoną paprykę i pomidorki pokrojone na połówki, całość posyp startym serem
Krok 2 - pizza na grubym spodzie z jajami przepiórczymi foto
3
piec w tem 200 stopni około 30 minut
Krok 3 - pizza na grubym spodzie z jajami przepiórczymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 10.06.2013 20:42
coś pysznego!
Rogalik 02.09.2012 16:20
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak