Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIZZA NA FRANCUSKIM CIEŚCIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki
cebula
pieczarki KILKA
papryka czerwona
żółty ser
ketchup
przecier pomidorowy
karp 1 na karpatkę, gotowe

Przepis i sposób przygotowania na: PIZZA NA FRANCUSKIM CIEŚCIE

Pieczarki podsmażyć z cebulka. Na blasze rozłożyć ciasto, pokroić na prostokąty ( wielkość wg uznania ). Wymieszać ketchup z przecierem w proporcji 3/1 , dodać zioła w il odpowiadających gustowi :) Posmarować tym ciasto, na gore pokroić parówki ( może być zwykłą kiełbasa typu zwyczajna, śląska ), paprykę. Na koniec posypać serem i włożyć do nagrzanego piekarnika temp ok 180 stopni na ok 10-15 minut.
Świetnie sprawdza się jako przekąska do piwa. Składniki pizzy oczywiście można dobrowolnie zmnieniac, ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia :) Dzieci się nią zajadają.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 15.03.2011 15:30
super
bursztynek 02.03.2011 23:59
oooo... fajne! nie pomyślałam nigdy o czymś takim!
Kopiko1983 08.02.2011 07:16
Fajny przepis!
Magda60 30.01.2011 22:37
super
pacpaw 30.11.2010 23:13
świetne!
bami 23.11.2010 20:07
Muszę przyznać, że takiego przepisu bym się nie spodziewała...ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak