Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na chrupiącym spodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
mleko 3,2% 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
drożdże 1/3 kostki
cukier 0,5 łyżeczki
sól
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 400 g
ser żółty 200 g
ketchup pikantny
salami 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na chrupiącym spodzie

Przesianą mąkę wymieszaj razem z solą. Do mleka dolej wodę i podgrzej. Zalej nim pokruszone i zasypane cukrem drożdże. Wymieszaj te drożdże. Wyrośnięty rozczyn przelej do mąki. Wyrób ciasto i włóż je do zamrażalnika na pół godziny.

W tym czasie obrane pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, podmaż je razem z cebulą. Paprykę pokrój na paseczki. Żółty ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Gotowe ciasto rozwałkuj i rozłóż na blasze, posmaruj je pikantnym ketchupem, następnie wyłóż pieczarki i poukładaj na nich plasterki salami oraz paprykę. Całość posyp żółtym serem.

Pizzę zapiekaj przez około 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 07.09.2016 08:52
domowa pizza najlepsza
w mojej kuchni 31.05.2016 13:02
same pyszności
Małgorzata Pin 31.05.2016 11:38
Domowa pizza najlepsza.
Anna169Hosz 31.05.2016 10:59
Wygląda pysznie!
Renataj 31.05.2016 09:17
Ciekawy pomysł - zawsze cisto na pizzę zostawiałam w ciepłym miejscu by wyrosło a tu na odwrót: wkładamy do zamrażalnika. Warto wypróbować.
pestka 31.05.2016 08:05
wygląda smacznie
jagoda5913 31.05.2016 00:51
fajna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak